ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – Aegean DX group

Εμείς οι ραδιοερασιτέχνες της Σάμου, άμεσα μόλις σταμάτησε η έντονη σεισμική δραστηριότητα επανδρώσαμε δύο σταθμούς ασυρμάτου.
Έναν σταθερό στα HF πλήρως εξοπλισμένο και με έμφαση στις μπάντες των 40 και 80 μέτρων με την ανώτατη επιτρεπόμενη ισχύ. Επίσης στην μπάντα των 60 μέτρων με κεραία NVIS. Ο σταθμός είναι αυτόνομος, τροφοδοτούμενος από ηλεκτρογεννήτρια όπως και από συστοιχία μπαταριών.
Επίσης σε όχημα minivan, ακόμη έναν κινητό σταθμό με αυτονομία ενέργειας από φορητή ηλεκτρογεννήτρια αλλά και μπαταρίες, που καλύπτει όλες τις μπάντες των HF αλλά και την μπάντα των VHF. Το διακριτικό κλήσεως των σταθμών κατά περίπτωση είναι: SZ8S και SZ8S/p.
Αφού πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες δοκιμές, οι σταθμοί παραμένουν σε ετοιμότητα εάν μας ζητηθεί να εκπέμψουμε σύμφωνα με τους κανόνες της Υπηρεσίας του Ραδιοερασιτέχνη για να εξυπηρετήσουμε ανάγκες της κοινότητας.
Συνάδελφοι. Αποφεύγουμε την χωρίς αντικείμενο παρουσία μας στις μπάντες και τις άσκοπες ανταλλαγές μηνυμάτων… Ευχαριστούμε όσους από σας προθυμοποιήθηκαν να μας παρέχουν υλική βοήθεια αλλά στην παρούσα στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε κάποια έλλειψη. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα.

73 de Aegean DX group

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – SV8CYV

Επιθυμώ να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου, ιδιαίτερα προς τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες, γνωστούς αλλά και πολλούς ακόμη, οι οποίοι άμεσα έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια κατά την διάρκεια του σφοδρού σεισμού στις 30 Οκτωβρίου, πού έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα την Σάμο και δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί.
Η συμπαράστασή τους με την συχνή επαφή μαζί μου κατά την διάρκεια όλης της δραματικής μέρας και νύχτας, αλλά και τις επόμενες, κατά την διάρκεια των εξαιρετικά έντονων και πολλών μετασεισμών, υπήρξε πολύτιμη, υποδειγματική και σύμφωνη με το ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα.
Επίσης θερμά ευχαριστώ τους άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, τα μέλη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως και όλα τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, πού σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες παρείχαν κάθε βοήθεια, υποστήριξη και ανθρώπινη συμπαράσταση σε όσους επλήγησαν.

Βασίλης Αντ. Τζανέλλης SV8CYV
Ανατολικό Αιγαίο. Σάμος