Αγαπητοί QRPers,

Επικοινωνούμε μαζί σας  για να σας ενημερώσουμε για την ετήσια διοργάνωση του Μαραθωνίου με σκοπό την προώθηση της επικοινωνίας QRP, καθώς και για να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε, αν βρίσκετε τη δράση ενδιαφέρουσα.

Ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος SV-QRP διεξάγεται  από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.
Η διάρκειά του είναι 42 ημέρες, όσο και το μήκος του “κλασσικού”  Μαραθωνίου της Αθήνας.

Σκεφτείτε τη δραστηριότητα αυτή ως ένα στατιστικό “παιχνίδι” που περιλαμβάνει εκπομπή σε χαμηλά επίπεδα ισχύος και μια συνεχή παρουσία  σταθμών  που χρησιμοποιούν πρακτικές QRP στις Ραδιοερασιτεχνικές ζώνες HF. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική διάδοση αυτή την περίοδο του παρόντος ηλιακού κύκλου, με τη χρήση χαμηλής ισχύος.

Οι επαφές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλες τις ζώνες HF από 10m έως 160m, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών WARC, χρησιμοποιώντας τις παρακάτω λειτουργίες:

CW, SSB, RTTY και PSK31.
Οι συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο πρέπει να χρησιμοποιούν επίπεδα ισχύος QRP, 5 W ή λιγότερο για τα QSOs τους, με οποιοδήποτε τύπο κεραίας. Ο σταθμός με τον οποίο επικοινωνούμε μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε επίπεδο ισχύος και τύπο κεραίας.
Οι συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο μπορούν να ζητήσουν από το σταθμό με τον οποίο επικοινωνούν  να έρθει σε επαφή με QRP μορφή  κατά τη διάρκεια του QSO, έτσι ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη βαθμολογία. Ο σταθμός QRP μπορεί επίσης να μειώσει ακόμη περισσότερο την ισχύ εκπομπής του σε επίπεδο όπου μπορεί να διατηρηθεί η επικοινωνία μεταξύ των δύο σταθμών.
Μόνο ένα QSO σε κάθε ζώνη μπορεί να καταγραφεί για κάθε ημέρα, μέσω της χρήσης ενός δωρεάν διαδικτυακού προγράμματος, όπου οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες μπορούν να καταγράψουν τα αποτελέσματά τους και να παρακολουθήσουν στατιστικά στοιχεία on-line.
Για κάθε επαφή πρέπει να καταγράφονται μόνο τα επίπεδα ισχύος των δύο σταθμών, το διακριτικό κλήσης και το  QTH του “άλλου” σταθμού.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας: http://aegeandxgroup.gr/sv-qrp-2.html

Αλέξανδρος Καρπαθίου (SV8CYR)

Μέλος της ομάδας του Μαραθωνίου