Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μαζική ροή εισερχόμενων παραπλανητικών emails στους κατόχους email μορφής svxxx@raag.org που αναφέρουν ως αποστολέα την εταιρία cPanel και έχουν θέμα τη διακοπή/παύση των υπηρεσιών φιλοξενίας. Τα emails αυτά έχουν συνημμένα αρχεία και προτρέπουν την εκτέλεση των αρχείων αυτών ή το άνοιγμα κάποιου link.

Πιθανοί τίτλοι phishing emails:

  • De-activation: (domain name)
  • Suspension of (domain name) from our server
  • [domain name] Updates to the cPanel Services Agreement

Η πλειοψηφία των Phishing μηνυμάτων επικαλείται είτε κάποιο πρόβλημα στο λογαριασμό σας που θα οδηγήσει στη διακοπή των υπηρεσιών σας, είτε απαιτεί την αποδοχή των νέων όρων χρήσης της υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που λάβετε κάποιο παρόμοιο email προτείνουμε να το ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ απευθείας χωρίς να ανοίξετε κάποιο συνημμένο αρχείο και χωρίς να ακολουθήσετε κάποιο link.

Στην ατυχή περίπτωση που έχετε κάνει κάποιες από τις παραπάνω κινήσεις, προτείνουμε τον συνολικό έλεγχο του υπολογιστή σας με κάποιο antivirus καθώς και την αλλαγή τυχών αποθηκευμένων κωδικών σε υπηρεσίες όπως τα email accounts.

Μηνύματα που έχουν σχέση με τη φιλοξενία ιστοσελίδας ;ή emails σας αποστέλλονται μόνο από την IpHost και όχι από το cPanel και περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας..

IpHost Support Team
www.iphost.net
support@iphost.net
Τηλ: 210 54.45.900