Το Intrepid-DX Group πρόκειται να συνεργαστεί με τον Νορβηγό DXpeditioner Ken Opskar, LA7GIA, με σκοπό την ενεργοποίηση του Bouvet Island.

Το Bouvet Island είναι το Νο 2 Most Wanted DXCC Entity.

Σχεδιασμός

Η αποστολή σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2023.

Το Ιανουάριο του 2023, 14 ραδιοερασιτέχνες θα επιβιβαστούν στο πλοίο Braveheart από το Capetown για να πραγματοποιήσουν το μυθικό ταξίδι προς το Bouvet και καιρού επιτρέποντος, σχεδιάζουν να βρίσκονται στον αέρα για 14 με 16 ημέρες.

Διακριτικό κλήσης

Το Διακριτικό κλήσης θα είναι το 3Y0J.

Μπάντες και modes

οι μπάντες θα είναι από 160 έως 10Μ και τα modes CW, SSB, RTTY και FT8/FT4.

Η ομάδα του 3Y0J

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αποστολής η ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω:
Paul/N6PSE (Team Co-Leader), Ken/LA7GIA (Team Co-Leader), Axel/DL6KVA, Jun/JH4RHF, Kevin/K6TD, Laci/HA0NAR, Steve/W1SRD, Rune/
LA7THA, Bill/N2WB, Rob/N7QT, David/WD5COV, Erwann/LB1QI, Adrian/KO8SCA and Mike/AB5EB, with Honorary Team Members John Snuggerud/LA1VC (SK) and Dr. Charles E. Brady Jr./N4BQW (SK).

Η ομάδα υποστήριξης

Η ομάδα υποστήριξης του 3Y0J  αποτελείται από τους παρακάτω:
Tony/EA5RM (Chief Pilot/EU Pilot), Lucas/W6AER (West Coast Pilot & Webmaster), Peter/W2IRT (East Coast Pilot), Hal/JR4OZR (JA/Asia Pilot), Mason/KM4SII (Youth Pilot), Siso/HK3W (South America Pilot), Luke/VK3HJ (VK/ZL Pilot) and Charles/M0OXO (QSL Manager).

Γενικές οδηγίες

Δεν μπορεί να υποστηριχθεί online log σε πραγματικό χρόνο. Οι επαφές θα ανεβαίνουν καθημερινά στο ClubLog.

Η ομάδα του 3Y0J ενδιαφέρεται για χρηματοδότηση της αποστολής (περισσότερες πληροφορίες για δωρεές στην ιστοσελίδα της αποστολής). Κάθε μέλος της ομάδας θα συνεισφέρει με τουλάχιστον 20.000 δολάρια και οι όποιες δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τον συνολικό προϋπολογισμό των 764.00 δολαρίων.

Πηγή: 3Y0J