Ειρηνοδρομία Δήμου Αγ. Δημητρίου

Ειρηνοδρομία Δήμου Αγ. Δημητρίου

Η Ειρηνοδρομία Δήμου Αγ. Δημητρίου, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 15 Μαϊου 2022.

Οι Ο.Ε.Α. της Ε.Ε.Ρ. θα καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες τς διοργάνωσης.

Δήλωση συμμετοχής

Ανακοίνωση

O Δήμος Αγ. Δημητρίου, τις τελευταίες σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, διοργανώνει την “Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Παναγούλεια” που γίνονται στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του στα όρια του Αγίου Δημητρίου.

Τα «ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ» εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και είναι πάντα αφιερωμένα στην ελευθερία, τη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά στον άνθρωπο με την αστείρευτη γενναιότητα, με το απροσδόκητο ταμπεραμέντο, που γνώριζε πώς να δραπετεύει από τις ανθρώπινες ανασφάλειες, τον Αλέξανδρο Παναγούλη.

Η Ειρηνοδρομία, που πραγματοποιείται πάντα την τελευταία ημέρα των Παναγουλείων, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας.

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ,1000m AMEA. Τα 10χλμ, μάλιστα είναι πιστοποιημένη διαδρομή που έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, προσελκύοντας δρομείς από την Αττική, την υπόλοιπη Επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό. Είναι ένας αγώνας, μια γιορτή, με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, φορέων και σωματείων που τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους, το κεντρικό μας σύνθημα «Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα».-