Επαφή ARISS με σχολείο στην West Virginia, USA

Δύο ακόμα σχολεία στην Αυστραλία προγραμματίστηκαν για επκοινωνία των μαθητών τους με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το ARISS είναι η ομάδα ραδιοερασιτεχνών που συγκεντρώνει και προγραμματίζει τις ειδικές ραδιοερασιτεχνικές επαφές μεταξύ μαθητών σε όλο τον κόσμο και μελών του πληρώματος που κατέχουν άδειες ραδιοερασιτέχνη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

  • Ο Victor Glover KI5BKC, αστροναύτης στα πλαίσια του προγράμματος ARISS θα επικοινωνήσει με μαθητές από το σχολείο St. Scholastica’s College που βρίσκεται στο Glebe του New South Wales Αυστραλίας.
    Η επαφή έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 08:34 UTC, θα διεξαχθεί με telebridge μέσω του σταθμού ON4ISS στο Βέλγιο και θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη στην συχνότητα 145.800 FM.
  • Η αστροναύτης Shannon Walker KD5DXB θα επικοινωνήσει με μαθητές από το σχολείο St. Margaret στην Μελβούρνη Αυστραλίας.
    Η επαφή έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 10:12 UTC και θα διεξαχθεί με telebridge μέσω του σταθμού IK1SLD στην Ιταλία και θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη στην συχνότητα 145.800 FM.Το κοινό που δεν διαθέτει ασύρματο θα μπορέσει να παρακολουθήσει ζωντανά την επικοινωνία στο ίντερνετ στην διεύθυνση: www.ariotti.com.