Ελληνική Λέσχη Τηλεγραφίας

 

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 1998

Αγαπητοί φίλοι του κώδικα Morse

Η Ελληνική Λέσχη Τηλεγραφίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1998, ως ανεξάρτητη Ελληνική Λέσχη, με στόχο να προωθήσει τη χρήση του κώδικα Morse στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες, να ενθαρρύνει τους νεοφερμένους στο χόμπι μας να χρησιμοποιούν τη λειτουργία CW και να καλλιεργήσουν και να διατηρήσουν τη φιλία μεταξύ των ραδιοτηλεγραφητών. Το GTC ασκεί επίσης ισχυρή επιρροή ενάντια στις προσπάθειες εξάλειψης του CW ως τρόπου ραδιοερασιτεχνικής τηλεπικοινωνίας.

Πριν ιδρύσουμε ένα CW club στη χώρα μας, παρακολουθούσαμε προσεκτικά επί σειρά ετών τις δράσεις αντίστοιχων ομάδων και οργανώσεων στην Ευρώπη και αλλού και τελικά ιδρύθηκε το GTC, προκειμένου να υποστηρίξει και να μοιραστεί την κοινή προσπάθεια για την προβολή, προστασία, και υπεράσπιση του κώδικα Μορς, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες.
Στην Ελλάδα πλέον, οι εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη δεν περιλαμβάνουν πλέον την εκμάθηση του κώδικα Μορς. Θέλουμε λοιπόν να γίνουμε αρκετά δυνατοί ώστε να αγωνιστούμε για περισσότερη εκλαΐκευση του αγαπημένου μας (και υπό εξαφάνιση) κώδικα CW.


Αν και η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, έχει μεγάλο αριθμό έμπειρων χειριστών CW, οι οποίοι έχουν περάσει χρόνια στη θάλασσα ως αξιωματικοί ασύρματων, υπηρετώντας στο εμπορικό ναυτικό, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο.
Σήμερα, πολλοί από αυτούς είναι ραδιοερασιτέχνες, χρησιμοποιούν συχνά το CW στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες και διασκεδάζουν εξαίρετα με το αγαπημένο τους mode. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός νεοφερμένων που έχουν ερωτευτεί τον κώδικα Μορς! Πιστεύουμε ότι έχουμε το καθήκον να κρατάμε τους ανθρώπους σε συνεχή επαφή με το CW, γιατί θεωρούμε αυτή τη γλώσσα επικοινωνίας ως θεμελιώδη αξία στον κόσμο του ραδιοερασιτεχνισμού.
Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από άλλες Λέσχες EUCW, (δηλ. διαγωνισμούς κ.λπ.), κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε για την επιτυχία όλων αυτών των εκδηλώσεων.


Επιθυμούμε επίσης να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ειλικρινούς και ανοιχτής συνεργασίας, μεταξύ του GTC (SV-CW-C) και μεγάλων ομάδων CW της ΕΕ όπως το Deutscher Telegraphy Club eV (DL-CW-C), το Activity Group Telegrafie eV (AGCW- DL), FISTS, Union Francaise Telegrafie (UFT), Italian Telegraphy Club και άλλες, προκειμένου να ενισχυθεί και να προωθηθεί η συνεργασία.
Η GTC εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Morse Telegraphy στην Ελλάδα, μέσω της στενής συνεργασίας της με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και όλες τις άλλες ήδη υπάρχουσες μικρότερες λέσχες SV.

Το προφίλ της Λέσχης μας είναι πολύ απλό. Είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός, που προωθεί αποκλειστικά το ενδιαφέρον για το CW στην Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη στη χώρα μας. Καλωσορίζουμε Έλληνες και ξένους ραδιοερασιτέχνες στις τάξεις μας, με προϋπόθεση το καλόπιστο ενδιαφέρον για την προώθηση της χρήσης του κώδικα Μορς στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες. Το GTC αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι των οποίων το ενδιαφέρον για αυτό το υπέροχο mode είναι εξίσου έντονο και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν! Δεν υπάρχει καμία συνδρομή μέλους.
Τα στελέχη του συλλόγου είναι όλα τα ιδρυτικά μέλη, τα οποία αριθμούν είκοσι δύο άτομα. Ωστόσο, για την πιο ευέλικτη λειτουργία της Λέσχης έχει συγκροτηθεί εκτελεστικό συμβούλιο.

73, de Giorgos SV1NA, GTC # 004 (+SK)
(για λογαριασμό του εκτελεστικού συμβουλίου του GTC)