Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2013 ολοκληρώθηκε η υπογραφή ενός MOU (Memorandum of Understanding) μεταξύ τριών γειτονικών χωρών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας σε επίπεδο Εθνικών Ενώσεων. Την Κυριακή που μας πέρασε υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Αziz Sasa, TA1E ο οποίος τελικά δεν τα κατάφερε να παρευρεθεί στο Rozhen της Βουλγαρίας στις 27 Ιουλίου 2013, εκεί που βρέθηκαν και υπέγραψαν οι δύο άλλοι πρόεδροι Viktor Tzenkov, LZ3NN και Μάνος Δαρκαδάκης SV1IW.

Η συνάντηση οργανώθηκε  με ευκαιρία την διεθνή άσκηση εκτάκτου ανάγκης που οργάνωνει η Βουλγάρικη Εθνική Ένωση (B.F.R.A.) μια φορά τον χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

 Οι τρεις χώρες έχουν μια μακρά ιστορία σε δοκιμασίες από φυσικές καταστροφές όπως τους σεισμούς, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και άλλα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα.  Ένας από τους πρώτους στόχους του ραδιοερασιτεχνισμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι η υποστήριξη των δικτύων επικοινωνίας όταν η ανθρώπινες ζωή και η περιουσία είναι σε κίνδυνο. Η συμφωνία αφορά όχι μόνο υποστήριξη στις περιπτώσεις αυτές  αλλά και την κάλυψη γεγονότων που προωθούν και ενισχύουν τον ραδιοερασιτεχνισμό, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων  και των λαών όπως τα Field Day , υποστήριξη των τοπικών η παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων, της επαφής μαθητών των σχολείων με το διεθνή διαστημικό σταθμό, τις Προσκοπικές δραστηριότητες σε Jamboree και άλλων παρόμοιων γεγονότων.