Κυκλοφόρησε το τεύχος 188 του SV NEA με πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Η πρόσκληση συμμετοχής και οι κανονισμοί για το καθιερωμένο VHF Contest και το HF Field Day το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
  • Ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται από συναδέλφους για την επαφή μεταξύ Ελλήνων, Ιταλών και Μαλτέζων ραδιοερασιτεχνών για επαφές στα microwaves (10 GHz-3cm και 5,7 GHz-6cm)
  • Ξενάγηση στον μαγικό κόσμο των μακρών κυμάτων (σ’ αυτό το τεύχος δημοσιεύεται το 2ο μέρος)
  • Το 2ο μέρος από το καταπληκτικό άρθρο για την απόβαση στη Νορμανδία και τον ρόλο που έπαιξαν και ραδιοερασιτέχνες στην επιτυχία της.

Ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο αυτό:

«Την ίδια ώρα που ο Μπένυ Γκίλσον μέσα στον σταθμό εμβρόντητος άκουγε το “I Double Dare You”, μια παρέα νεαρών στρατιωτών, ενώ έπαιζαν κρίκετ στο γρασίδι του πάρκου κεραιών του σταθμού, διέκοψαν το παιχνίδι τους και μαζεύτηκαν γύρω από μια Packard, το μεγάλο αμερικάνικο αυτοκίνητο που τους είχε χορηγήσει η υπηρεσία, για να ακούσουν από τον δέκτη HRO του αυτοκινήτου στους 7 Μεγάκυκλους την εκπομπή της SAS με το επίσημο ανακοινωθέν Νο. 1 από το SHAEF (Ανώτατη Εκστρατευτική Δύναμη Ανώτατων Αρχηγείων), που επιβεβαίωνε ότι η απόβαση στις Νορμανδικές ακτές είχε αρχίσει. Μαζί μεταδόθηκαν και οι δηλώσεις του Άιζενχάουερ.

Η παρέα αυτή από καμιά δεκαριά νεαρά παιδιά ήταν η ομάδα SCU9, όλοι τους ραδιοερασιτέχνες των “Early Birds”. Είχαν επιλεγεί και εκπαιδευτεί από την SIS της ΜΙ4. Περίμεναν να περάσουν στη Νορμανδία. Εκεί ως κινητή μονάδα θα παρείχαν ειδικές επικοινωνίες μεταξύ του SIS και της Διοίκησης του Στρατού. Η SIS είχε επανδρώσει και εξοπλίσει «14 στοιχεία» τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνταν σε όποια εμπόλεμη περιοχή απαιτείτο, ώστε να εξασφαλίζουν ευαίσθητες τηλεπικοινωνίες πεδίου, αλλά και με την Μ. Βρετανία.»

Η συνέχεια στο τεύχος 188, που θα το βρείτε στην Περιοχή Μελών.

Όσα Μέλη δεν έχουν κάνει ακόμα εγγραφή στην Περιοχή Μελών, μπορούν να εγγραφούν ΕΔΩ.