Η ομάδα YOTA της IARU εργαζόμενη σκληρά τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο contest project για την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα.
Στο διαγωνισμό που πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο και διαρκεί μόνο 12 ώρες, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες, αλλά ο κύριος στόχος του είναι η αύξηση της δραστηριότητας των νέων σε ηλικία ραδιοερασιτεχνών στον αέρα και στην ενίσχυση της φήμης του προγράμματος YOTA, που έχει σκοπό του την υποστήριξη των νέων σε όλο τον κόσμο με την προσέλκυσή τους στον ραδιοερασιτεχνισμό.

Περιγραφή  όρων Διαγωνισμού

Ο φετεινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί τα Σάββατα 22 Μαΐου (0800 – 1959 UTC), 17 Ιουλίου (1000 – 2159 UTC) και 30 Δεκεμβρίου (1200 – 2359 UTC).
Θα υπάρχουν 8 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων και ειδικών κατηγοριών αποκλειστικά για νέους μέχρι 25 ετών.
Τα modes που θα χρησιμοποιηθούν είναι CW και SSB.
Οι επαφές θα γίνουν στις μπάντες των 
80m, 40m, 20m, 15m and 10m.
Το contest exchange που θα ανταλλάσεται θα είναι η ηλικία του κάθε χειριστή. Διαφορετικές ηλικίες μετρούν ως multipliers.
Επαφές μεταξύ της ίδιας ηπείρου μετρούν ως 1 πόντος.
Επαφές εκτός της ίδιας ηπείρου (DX) μετρούν ως τρείς πόντοι.
Οι περισσότεροι πόντοι όμως επιτυγχάνονται βάσει της ηλικίας που ανταλλάσεται. Όσο μικρότερη ηλικία του χειριστή τόσο περισσότεροι είναι πόντοι.

Το Youth Working Group συνεργάζεται με την Hungarian Amateur Radio Society (MRASZ) που κατασκέυασε / διέθεσε το contest log robot για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι νικητές της κάθε μίας από τις 8 κατηγορίες θα βραβευτούν με το YOTA Contest plaque.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό

Δείτε το σχετικό βίντεο στο YouTube

Η επιτροπή διαγωνισμών της IARU R1 Youth WG αποτελείται από τους:
– Chair Philipp – DK6SP
– Vice Chair Markus – DL8GM
– 
Csaba – HA6PX
– 
Tomi – HA8RT

Πηγή: IARU